Oudewater 750 jaar

Economisch Nieuws Met Amba Zeggen

Deze uitzonderlijk hoge inflatie is het gevolg van een combinatie van factoren, zoals stijgende energieprijzen, hogere transportkosten en diverse btw-verhogingen. Vooral de snelheid waarmee de inflatie toeneemt is zorgwekkend. Aandelen blijven ook in 2022 het enige alternatief29 december 2021 Aandelen hebben een fantastisch jaar achter de rug met een rendement van 21%, na al buitengewone winsten in 2020. Het lijkt bijna onmogelijk gezien de snelst oplopende inflatie sinds het begin van de jaren tachtig, maar de lage nominale rente heeft ervoor gezorgd… Kosteninflatie is het makkelijkst uit te leggen met Shell als voorbeeld. Gaan de olieprijzen omhoog, dan stijgt de benzineprijs aan de pomp ook.

De Amerikaanse modale burger — Joe Sixpack — zit daarnaast nog op een berg spaargeld, die hij de voorbije maanden opbouwde. Dit spaargeld bedraagt meer dan 10% van het Bruto Binnenlands Product, zodat er financiële munitie genoeg is om de detailhandelsverkopen economische nieuws op te zwepen. Onze aandacht gaat deze week uit naar de oktobercijfers van de industriële productie en detailhandelsverkopen in de VS. Vanuit de Federal Reserve (Amerikaanse Centrale Bank — de Fed) kwam er vooralsnog weinig reactie op de recentste cijfers.

Hoge Inflatie Leidt Niet Tot Een Sterke Loon

Gemeenten en provincies plaatsen kanttekeningen bij de investeringsplannen van hoogspanningsbedrijf Tennet. Het gaat veel te traag en Tennet is onduidelijk over opleverdata. Functionarissen van de Federal Reserve maken zich in toenemende mate algemeen economisch nieuws zorgen over de inflatie, blijkt uit notulen van de laatste beleidsvergadering. Meubelmerk Fatboy groeide afgelopen jaar met meer dan 20%. Maar als de Ever Given niet was vastgelopen, had dat volgens topvrouw Petra Vos veel meer kunnen zijn.

Historisch gezien betalen we vijftien keer de winst voor aandelen. Zelf al betalen we 25 keer de winst, dan kan je nog steeds een earning yield van 4% verwachten! Nijmegen moet de komende jaren inzetten op technologie en het versterken van de potentiële beroepsbevolking.

Garnalenvissers Krijgen Goed Nieuws: Belangrijk Visgebied Blijft Behouden

CPB rekent coalitieakkoord door Het CPB zal op verzoek van de formateur het coalitieakkoord doorrekenen. De doorrekening zal in de week van 10 januari 2022 worden gepubliceerd. De wereldeconomie zal naar verwachting 2300 miljard dollar aan schade oplopen ten opzichte van het wereldwijde bbp in de periode 2022 tot en met 2025 door de vertraagde uitrol van coronavaccins. Dat is de inschatting van The Economist Intelligence United in een rapport. Vooral de regio Azië-Pacific en landen ten zuiden van de Sahara zullen flinke klappen krijgen.

Ze is medeoprichter en voorzitter van het bestuur van een NGO die pleit voor meer vrouwen in topfuncties. In die hoedanigheid voert computer nieuws ze campagne voor 30% vertegenwoordiging van vrouwen in alle raden van bestuur, wat in Nederland verplicht is sinds 1 januari 2022.

Dit zou de bbp-groei volgend jaar met ruim 2 procentpunt kunnen verlagen tot 1,4%. In een tweede scenario zijn de grondstoffenprijzen op de wereldmarkt langdurig verhoogd, met aanhoudende aanbodverstoringen en een sterkere loon-prijsspiraal. De Nederlandse inflatie loopt in dat scenario op naar circa 4% in 2022 en 2023, met een bbp-groei in die jaren die gemiddeld 1 procentpunt per jaar lager is dan in de basisraming. Het verloop van de pandemie blijft onzeker, zoals nu weer is gebleken. Veel bedrijven en instellingen zijn weer hard geraakt door de gevolgen van nieuwe contactbeperkende maatregelen. Het is ook niet uitgesloten dat besmettingsgolven in de toekomst regelmatig blijven terugkeren. Dit vereist nadere reflectie over de inrichting van de economie en de samenleving, zodat omvangrijke steunmaatregelen van de overheid niet langer noodzakelijk en vanzelfsprekend zijn.

De nieuwe golf coronabesmettingen met de omikronvariant remt de bedrijvigheid in de eurozone. Dagelijks tijdens de lunch een update van het belangrijkste nieuws. In aflevering 76 hebben we het overheid nieuws uitgebreid gehad over de gevolgen van inflatie. Zelf vind ik dat Alpha gewoon om een outperformance gaat op de brede index. Dat loopt er een soort van uit over een langere periode, zeg jaar.

Mobiele versie afsluiten