Zwembadfolie voor de winter kopen

      Geen reacties op Zwembadfolie voor de winter kopen

3 redenen om een winterzeil aan te schaffen

Als u de trotse eigenaar van een zwembad bent, geniet u ongetwijfeld met volle teugen van het zwembad. Het is dan ook wel heerlijk om op een warme zomeravond nog even een verfrissende duik in het zwembad te nemen. Ook is het uitermate lekker om in het voorjaar alvast in de stemming te komen. Alhoewel; dan moet het wel enigszins lekker weer zijn. Helaas hebben we in Nederland ook te maken met maanden waarin het niet zulk lekker weer is. We hebben het hierbij uiteraard over de herfst en de winter. In deze maanden kan er een hoop neerslag vallen, komen alle bladeren uit de bomen naar beneden en zijn de temperaturen ook niet meer al te hoog. Wist je dat dergelijke omstandigheden voor schade aan jouw zwembad kunnen zorgen?

winterzeil zwembadDat kunnen we het beste aanduiden met een voorbeeld. We nemen de situatie waarin alle bladeren uit de bomen waaien. Op het moment dat een dergelijk blaadje in uw zwembad terecht komt, valt dit blad in vele kleine deeltjes uiteen. Deze kleine deeltjes verspreiden zich razendsnel over het wateroppervlakte. Het zandfilter in uw zwembad kan het hoogstwaarschijnlijk niet aan en raakt wellicht zelfs verstopt. Op dat moment gaat het van kwaad tot erger. Met andere woorden: het water is niet meer schoon en het schoonmaken/filteren van het water heeft behoorlijk wat voeten in aarde.

Dat is dan ook één van de 3 redenen om een winterzeil te kopen. Een winterzeil is een strak gespannen doek over uw zwembad heen. Doordat dit doek op het water ligt, hebben de bladeren geen toegang tot het water. Het is dus ook mogelijk dat de bladeren in kleine deeltjes uiteenvallen in het water. Nee, de bladeren komen op het winterzeil terecht. Ideaal! Dat is echter niet de enige reden om een winterzeil aan te schaffen. De overige 2 redenen kunt u hieronder lezen.

Stevige constructie voor Afdekzeil

Een absoluut voordeel van een winterzeil is de strakke en stevige constructie. Bij de aanschaf van een winterzeil krijgt u benodigdheden meegeleverd. Indien u gras om uw zwembad heeft liggen, heeft u graspinnen nodig. Dergelijke graspinnen werken eigenlijk hetzelfde als haringen bij het opzetten van een tent. Als u stenen om uw zwembad heen heeft liggen, kunt u de speciale bouten gebruiken. Met deze bouten is het mogelijk om het winterzeil stevig aan de tegels vast te maken.

Betere levensduur voor het Zwembad

Doordat het zwembad keurig schoon blijft, verlengt u ook de levensduur van het zwembad. Het vuil heeft tenslotte geen mogelijkheid om zich aan het wateroppervlakte of aan de rand te hechten. Hierdoor hoeft u ook niet bang te zijn voor blijvende schade. Door een winterzeil aan te schaffen, kunt u dan ook langer van uw zwembad genieten. Dat is een prettige gedachte, niet waar?

    • Gaat langer mee
    • Lagere kosten op termijn

Overigens is het de meest prettige situatie als u een winterzeil op maat laat maken. Wij zijn u daar graag mee van dienst. U kunt de afmetingen en de vorm van het zwembad doorgeven en wij gaan voor u aan de slag! Neem gerust contact met ons op via de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *