Zwembad afdekken

      Geen reacties op Zwembad afdekken

Het afdekken van een zwembad

In de warme zomermaanden is het heerlijk om gebruik te maken van uw zwembad. In Nederland is het gemiddeld genomen vanaf april tot en met september mogelijk om gebruik te maken van uw zwembad. Dat is uiteraard wel afhankelijk van het weer en eventueel van de aanwezigheid van zwembadverwarming. Feit is echter dat er ook veel maanden in het jaar zijn waarin u niet al te vaak gebruik van het zwembad maakt. Heeft u daar wel eens over nagedacht? Weet u bijvoorbeeld welke mogelijkheden u heeft voor het afdekken van een zwembad?

In dit artikel vertellen wij u graag alles over het afdekken van een zwembad. We laten de verschillende mogelijkheden aan u zien en benoemen enkele aandachtspunten. Graag trappen we dit artikel af met een ‘waarschuwing’. We willen u namelijk graag melden dat het absoluut wenselijk is dat u uw zwembad goed afdekt voor de koude wintermaanden.

De weersomstandigheden in de koude wintermaanden kunnen namelijk verstrekkende gevolgen voor uw zwembad hebben. Door uw zwembad in de koudere wintermaanden goed af te dekken, kunt u het zwembad goed beschermen. Daarmee kunt u ook direct de levensduur van het zwembad verlengen. Een optimale bescherming in de vorm van bijvoorbeeld een winterzeil is dan ook zeker aan te raden.

Een winterzeil

Voor veel zwembaden is een zogeheten winterzeil de perfecte oplossing. Een winterzeil is een zeil dat u over het zwembad heen kunt spannen. Doordat dit zeil volledig strak staat, kan het vuil zich niet onder het zeil gaan nestelen. Hierdoor blijft uw zwembad en het water goed beschermd. Het voordeel? U heeft in de lente niet te maken met een ontzettend vuil zwembad en u kunt de levensduur van uw zwembad op deze manier verlengen.

Bij het uitkiezen van een winterzeil heeft u voldoende keuze. Het is hierbij belangrijk dat u de afmetingen van uw zwembad zeer nauwkeurig weet. Voor de optimale werking van een winterzeil is het wenselijk dat deze perfect gespannen is. Mede daarom is het belangrijk dat het winterzeil de juiste afmetingen heeft.

Bescherming

Een winterzeil dient in feite als bescherming voor het zwembad. Het zwembad krijgt in de koudere wintermaanden namelijk met behoorlijk vervelende omstandigheden te maken. Wat te denken van alle bladeren die van de bomen afvallen? Of van het risico op alg vorming in het zwembad? U kunt dit alles zeer makkelijk voorkomen door een winterzeil aan te schaffen. Heeft u interesse om te profiteren van de voordelen van een winterzeil? In ons assortiment kunt u namelijk allerlei soorten vinden. Hierbij kunt u ook gebruik maken van de mogelijkheid om een winterzeil op maat te laten maken. U kunt hierbij de afmetingen en de vorm van uw zwembad opgeven. Vervolgens zorgen wij ervoor dat er een winterzeil wordt gemaakt die speciaal voor uw zwembad geoptimaliseerd is.

Wij zijn u daarnaast graag van dienst op het gebied van advies. Heeft u vragen of wil u advies hebben over uw specifieke situatie? Neem vrijblijvend advies met eww.zwembad.eu op en profiteer van onze vakkennis en ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *