Zo Bouw Je Een Nieuwe WordPress Website, Binnen Een Uur

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek draagt bij aan een gezonde journalistieke infrastructuur in Nederland. Wij stimuleren organisatieontwikkeling, verdieping en vernieuwing. Daarnaast zoeken wij doorlopend naar nieuwe terreinen om met influence de journalistieke infrastructuur te versterken.

De gegevens in bestand wp-config.php zijn onjuist. Controleer de gegevens uit stap 6, raadpleeg eventueel je webhost en vraag welke hostname je moet invullen voor je database verbinding. Neemt uw privateness serieus en voldoet aan alle richtlijnen. Wij gaan zorgvuldig om met alle aan ons toevertrouwde persoonsgegevens.

De huidige WordPress versie is ongeveer 50 MB groot. Daarbij kun je nog een paar honderd MB voor thema’s en plugins optellen. De meeste ruimte nemen mediabestanden, zoals foto’s, video’s of geluidsbestanden in beslag.

Professionele WordPress Websites Voor On-line Succes!

Een tweede handige plugin voor een nieuws/content website is de “newsletter” plugin van WordPress. Deze plugin biedt je de mogelijkheid om mensen zich aan te laten melden voor een nieuwsbrief. Tevens kun je de aanmelders opslaan in een database. Met de filters in de database kan je gesegmenteerde e-mails versturen naar klanten. Tevens kan je de database exporteren of een andere database importeren. Je wilt een web site WordPress hosting of je bent toe aan een nieuwe website. Je hebt al eens rond gekeken, maar waar moet je nu op letten?

Klik op de afbeelding om het te vergrotenIn dit artikel gaan we het GeneratePress theme installeren. We hebben het er al even over gehad, maar dit is echt een uitstekend theme.

Ik heb mijn hosting ook al aan het werk gezet, dus als ik daar de oplossing van krijg, zal ik die hier delen natuurlijk! Als jij in de tussentijd nog ideeën hebt, dan hoor ik het graag.. Als ik in mijn menu op bijvoorbeeld contact klik, krijg ik een 404 pagina….

  • Veel hosting suppliers maken automatisch dagelijks een back-up voor je.
  • Ook wat betreft de hosting kun je eerst goedkoop beginnen en later opschalen.
  • Combineer meerdere bestaande (en/of niet bestaande) woorden.
  • Zorg voor een sterk wachtwoord dat moeilijk is te kraken en gebruik een goed beveiligde software om je wachtwoorden in op te slaan.

Globaal gezien kan er onderscheid worden gemaakt tussen handmatige installatie en een automatische 1-klik-installatie. Bij STRATO zijn beide opties mogelijk, maar de 1-klik-installatie gaat het snelst. Via je klantenlogin installeer je WordPress binnen een minuut. Vervolgens kies je een gebruikersnaam en een wachtwoord voor je WordPress beheerpaneel. Bij langzaam ladende websites WordPress website zijn afbeeldingen vaak een stiekeme boosdoener. Het gebruik van te grote afbeeldingen heeft namelijk een flinke influence op de laadtijd van je web site. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je afbeeldingen zo klein mogelijk zijn, maar uiteraard met behoud van de kwaliteit.

De vele verschillende manieren waarop deze plugin uw web site sneller maakt zal de gebruikerservaring van uw online dienst aanzienlijk verbeteren. Ik zie in de foutmelding MijnWebsite.nl.nl staan, ik denk dat het goed gaat als je MijnWebsite.nl.nl met zoek/vervang vervangt door mijnwebsite.nl? Je kunt alle tabellen uit de database verwijderen (verwijder / drop) en de aangepaste versie importeren. De plugin die je hiervoor kunt gebruiken is WP-Optimize. De WP Rocket plugin die we bij tip 5 noemden, heeft ook een database optimalisatie optie. Als je het aantal plugins wilt beperken, is dit een zeer goede plugin die je kunt gebruiken voor zowel caching als database optimalisatie.

Hierbij kun je denken aan de contactpagina, de dienstpagina en de over ons pagina die je op jouw website zet. Bij het maken van een website zal je het meest bezig zijn met dit menu-item in het WordPress Dashboard. Bijna alle pagebuilders hebben een gratis wordpress webshop versie die voor de meeste mensen voldoende is. De meeste templates zitten inbegrepen bij het thema en de pagebuilder. In de video zie je een beknopte visuele uitleg.

Om hier even op terug te gaan heb je sowieso internet hosting nodig. Vervolgens kun je er zelf voor kiezen of je het free of charge Astra theme wilt gebruiken of wilt investeren in het Astra Pro theme dat $49 dollar per jaar kost. Hiermee krijg je een stuk meer mogelijkheden en templates tot jou beschikking. Natuurlijk kun je nog veel meer, maar aan het begin is dit handige information om te zien waar je tijd in moet stoppen. Binnen WordPress kun je in het menu aan de linkerkant klikken op “Pagina’s”. In veel gevallen staat hier al één pagina die automatisch is aangemaakt door WordPress.

Stap 3: WordPress Installeren

De hosting van jouw WordPress website is dus niet alleen technisch goed geregeld, het is ook nog eens tremendous eenvoudig. In de afgelopen jaren is het aantal websites dat through andere apparaten dan een laptop wordt bekeken enorm gestegen. Een cell responsive website is dan ook geen overbodige luxe meer. Wanneer dit in orde is, previous de webpagina zich aan aan het scherm waarmee de bezoeker de web site bekijkt, ongeacht of dit een computer, pill of smartphone is. Een WordPress web site laten maken die cellular responsive is, zorgt voor meer bezoekers op je pagina en een langere sessieduur. Wanneer je een WordPress web site wilt laten maken, komt vanzelf het onderwerp ‘SEO’ aan de orde.

De meeste caching plugins legen de cache als je ze uitschakelt, maar WP Rocket wellicht niet. Ik zou het aantal uur waarna de cache automatisch geleegd wordt niet te laag zetten. Caching zorgt er juist voor dat de inhoud niet steeds uit de database geladen hoeft te worden.

Welke functies jouw pagina allemaal heeft verschilt per thema. Wil je precies weten wat, zoek dan de handleiding van het thema op. Wanneer je je WordPress site bij een hostingprovider uploadt, betaal je de kosten van het hostingpakket. Een hostingpakket heb je al vanaf een paar euro per maand. In sommige gevallen is een domeinnaam al inbegrepen. De installatie van WordPress zelf is gratis, de installatiebestanden kun je downloaden van WordPress.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *