Voorraadfinanciering

      Geen reacties op Voorraadfinanciering

Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen bij de aanvraag van een bedrijfsfinanciering. Zo beschik je direct over extra liquiditeit en maak je werkkapitaal vrij voor groei. Als je een bedrijfsmiddel gaat leasen, dan hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Je houdt dus geld over om te ondernemen. Twijfel je welke leasevorm voor bedrijfsmiddelen het beste past zakelijk geld lenen bij jouw situatie?

Hoe De Financiering Van Apparatuur Uw Bedrijf Ten Goede Komt

Je huurt als het ware een object. Bij operational lease kun je ervoor kiezen om naast het gebruiksrecht nog further diensten zoals onderhoud, reparaties en verzekeringen af te nemen.

Interessant Voor Ondernemers

Dat kan belangrijk zijn omdat je op deze manier werkkapitaal in je bedrijf houdt. Bij financiële lease sluit je als het ware een lening af. De leasemaatschappij financiert de volledige aanschafwaarde (one hundred% financiering) van bijvoorbeeld de nieuwe machine. Je bent eigenaar van deze machine en betaalt de financiering in termijnen terug. Bij een monetary lease draag je eveneens het economisch risico . Bij operationele lease blijft de leasemaatschappij juridisch en economisch eigenaar van het object dat je leaset.

Bij leasing financiert een leasemaatschappij een bedrijfsmiddel. De leasemaatschappij geeft het object by way of lease aan jou in gebruik of eigendom. Maandelijks betaal je leasetermijnen aan de leasemaatschappij. Afhankelijk van de leasevorm wordt je direct eigenaar van het object, of je bepaalt dit aan het einde van de leaseperiode. Omdat je de waarde van het object in termijnen betaalt, hoef je niet in een keer een grote investering te doen.

Aan het einde van de leaseperiode neemt de leasemaatschappij het object weer terug. Of ze bieden jou het object aan voor de op dat second geldende marktwaarde of een vastgestelde prijs. Met sale and lease again verkoop je jouw bedrijfsmiddelen, zoals transportmiddelen of bouwmachines aan de leasemaatschappij. Vervolgens verhuren zij deze aan je terug through een leasecontract. Je beschikt daardoor direct over additional liquide middelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *