Magento B2b Webshop

      Geen reacties op Magento B2b Webshop

Beide velden hebben de waarde .html. Als je die waarde uit beide velden verwijdert, leidt dit tot URL’s als /category voor categorie pagina’s en /product voor product pagina’s. Als je liever een trailing slash aan het einde van alle URL’s hebt, kun je in beide velden / invullen, wat leidt tot URL’s zoals /category/ en /product/. Magento 2 URL suffix instellingenHou URL’s kort door er geen categorieën in op te nemen

In datzelfde scherm kun je kiezen of je de productcategorie key wil opnemen in de URL van een product, bijvoorbeeld: /class/product/. Use Categories Path for Product URLs is standaard ingesteld op No. Hou dat zo om ervoor te zorgen dat URL’s kort blijven.

Het is raadzaam om de .html extensie te verwijderen om later mogelijke problemen te voorkomen bij het overschakelen naar een ander eCommerce platform. Verwijder alleen de .html extensie als je begint met een schone lei. Als je de .html extensie verwijdert bij een reeds draaiende Magento store dan leidt dat tot een URL migratie, die je altijd zoveel mogelijk moet vermijden. Het geheim van het definiëren van een goede URL-structuur is vooruitdenken.

Wanneer je naar een ander platform migreert, wil je de verschillen tussen beide platforms minimaliseren. Om de .html extensie uit de URL’s te verwijderen, log je in op je magento hosting backend en navigeer je naar: In ons voorbeeld is dat Default Store View. In het scherm dat verschijnt, vind je de velden Product URL Suffix en Category URL Suffix.

Dit is vooral belangrijk als je categorieën hebt met subcategorieën; URL’s worden snel erg lang. Als je producten hebt met namen die erg op elkaar lijken, is het raadzaam om een unieke ID, zoals de SKU, op te nemen in de URL van een product.

Selecteer bovenaan de pagina de juiste Store View waarvoor je de instellingen wil aanpassen. Onder Url Options vind je het veld Add Store Code to Urls. Hou de waarde hiervan ingesteld op de standaardwaarde: No om ervoor te zorgen dat URL’s beschrijvend zijn en gemakkelijk te lezen. Hoewel dit een mooie functie is, is deze standaard geconfigureerd om een tijdelijke 302 redirect te gebruiken in plaats van een 301 redirect. Wijzig deze waarde naar Yes om ervoor te zorgen dat hyperlink magento webshop autoriteit van onjuist geplaatste links zoveel mogelijk wordt doorgegeven aan de goede URL.

webshop 2 domein URL instellingenVerwijder de .html extensie uit product URL’s en productcategorie URL’s Magento voegt standaard de extensie .html toe aan alle URL’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *